Karikatuur boetseren

Karikatuur boetseren

In deze workshop gaan we een kop/hoofd van klei boetseren.

Iedereen krijgt een heel of een half brood (10 kg of 5kg klei naar keuze ) en gaat daarmee aan de slag. We werken volgens een stap-voor-stap-methode met onder andere “het doorslaan”; het opzetten van de kop; en de “7 grepen” (essentieel bij het maken van een goede kop). Er wordt een basiskop gemaakt die daarna door diverse toevoegingen en nabewerkingen uitgroeit tot een echte karikatuur; door elke deelnemer hoogst persoonlijk vorm gegeven.

Er wordt kennis gemaakt met het materiaal en de specifieke werkwijze voor het maken van een kop. Voor het goed omgaan met de klei worden er wat technische vaardigheden aangeleerd; dit is goed te doen voor kinderen vanaf groep 6 en alle leeftijden daarboven.

Wat het begrip “karikatuur” nu precies inhoud wordt natuurlijk besproken, daarna gaan we er zelf één maken. Na het bakken van de werkstukken gaat elke deelnemer met een levensgrote kop naar huis!

Voor deze workshop zijn de volgende materialen nodig : grove chamotte klei; boetseerplanken met rondhout; klein gereedschap; plakband; plasticzakken; vuilniszakken; boetseermessen.

Duur : 2 – 2,5 uur
Vanaf Groep 6